torsdag 31 oktober 2013

formfredag - folklore

Varje fredag har jag tänkt ha formfredag. Jag kommer att lägga upp bilder på former,färger och annat jag inspireras av just nu, plus att fredagar ju är bästa dagen på veckan. Vi börjar med folklore, där det finns så otroligt många olika mönster att inspireras av. 

 Jag äger just nu 5 dirndlar, och just nu kan jag inte få nog. Det jag gillar med folklore är den stora variationen och kombinationen av färger och mönster, att blanda från olika kulturer och få ut något helt nytt.

Här är en dirndl köpt på Beyond Retro tillsammans med en broderad blus, troligen 70-tal. Tillsammans med det kan man ha ett diadem med vallmo om man vill gå all in. Jag har även min mammas hörnskåp med kurbits, en annan favorit, som jag ska sätta upp i sovrummet. Uppepå ligger några sjalar med stora rosmönster, också ett mönster jag förknippar med folklore och som jag just nu inte heller kan få nog av. 

Denna lilla matta kommer från Ikea och är även den inspirerad av kurbits och folklore. Den finns även i svart.

Denna bild är från en utställning på Nordiska Museet i Stockholm, där man visar upp allmoge-hantverk. Just dessa broderier är också väldigt vackra, skulle kunna tänka mig massvis med fina saker i dessa mönster.

Vad inspireras ni av just nu?
a Bientôt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar