fredag 6 december 2013

formfredag - ljusblå

Jag har länge haft en period där ljusblått är bästa färgen. Därför tänkte jag ta upp denna ljusa färg i dagens formfredag. 

Jag kollade igenom mina gamla utstyrslar och hittade dessa i ljusblått. Jag vet inte vad det är som gör att jag direkt dras till färgen, men den återkommer ofta. Här har jag bland annat matchat den med vitt, korall, turkost och cerise. 

Ljusblått kan vara en väldigt skir och lätt färg, tillsammans med svart blir det fint! Här är nattlinne jag köpte en gång, men som jag inte gillade att sova i. Jag gillade dock det ljusblå tillsammans med svart och silvrig spets. Kanske en idé till en klänning att sy?

Jag gillar ljusblått som bakgrund, denna nyckelring lottade jag ut tidigare i år, och då fick min ljusblå tyllkjol vara bakgrund. Denna blå går lite åt det turkosa, också en favorit!

Såhär ser den också ut. Just nu hänger min avancerade tyllkjol i vardagsrummet.

Detta är en av mina favoritbilder från Landsort, himmelsblått är svårslaget! Tillsammans med dessa starka färger blir ljusblå en neutral bas, något som vitt oftast får vara. Men ljusblått är enligt mig mer vilsamt i vissa fall. 

 Jag dukar gärna med ljusblått, en kväll när mamma kom på middag dukade jag med min nya ljusblå duk, ljusblå tillbringare och ljusblå brödkorg. Allt från loppis och allt i samma färg. Resterande dukning var andra färger, men dessa tre matchade.

Sedan har vi ju även det ljusblå köket som älskar så mycket. Det blev omgjort precis när vi flyttat in. Här samsas koppar, gult och vitt tillsammans med ljusblått. Här ser vi också den ljusblå lampan som jag släpade hem och som Kalle fortfarande inte riktigt gillar. 

 Även om ljusblått är en pastellig färg så kan man matcha den med ganska starka färger. Gult och blått är komplementfärger, så de tar fram varandras färger. Mest gillar jag krukorna från min barndom som mamma köpt, perfekta gula färgen med form hämtad från 80-talet.

Här ser vi ett annat hörn, med en ny växt och lite av min tallriksvägg. Ljusblått återkommer mycket i vårt hem och i min garderob, speciellt fint att matcha med olika färger.

a Bientôt!1 kommentar:

  1. Ljusblått är ingen favorit här men faller lite när jag ser dina bilder. Särskilt köket!

    SvaraRadera