onsdag 4 december 2013

❇ god grön jul ❇

Jag har mer och mer börjat fundera på att stödja de små och lokala. Speciellt nu kring jul. Dessa kan vara de som gör egna pyssel och säljer. Eller som har en liten loppis utanför stan. De som är mer beroende av kunder som kommer in och handlar lite saker än de större. Jag säger inte att man inte ska handla hos de större. Men om man blandar upp det lite så ger det en mångfald, både med företagare och produkter på marknaden.

För mig är det även viktigt att handla grönt, att köpa så lite nytillverkat som möjligt. Det hade varit kul att berätta vad jag köpt till alla, men då blir det ju ingen överraskning!

Här är några tips där man kan hitta fina klappar!Söta små burkar, vackra klänningar och skolplancher. Kanske är årets julklapp ett vackert print eller en fin skrivbok?


Marmor, pasteller och vitt. Kanske är årets julklapp ett kuddfodral med granar eller kanske en tvål som ser ut som en ädelsten?


Pinaler, prylar och mojänger. Kanske är årets julklapp en fin ask med något spännande i eller en väggtallrik med en stad?Leksaker, burkar och lampor. Kanske är årets julklapp en ljuslykta i glas eller en gräddvit elefant?


Broderier, smycken och prints. Kanske är årets julklapp ett handgjort mobilskal eller en gammal hatt?


Träd i mängder. Kanske är årets julklapp ett träd som planteras långt bort där det behövs mest?


Tygpåse, origami och kakor. Kanske är årets julklapp gjord av dig själv? 

God Grön Jul!1 kommentar:

  1. Det tycker jag låter bra!
    Själv gör jag bla örhängen själv :)

    Kram, Johanna

    SvaraRadera