onsdag 11 december 2013

lucka 11 - berätta om det fulaste du vet

Lucka 11 i Emily Dahls julkalender coming up!

Utseendemässigt finns det många saker som jag tycker är fult. Jag har svårt för lädervästar. Jag har svårt för furu. Jag kan även ha svårt för aprikos. Men jag vet också att jag har tyckt många andra saker är fula som jag sedan kommit att gilla. Hur många gånger har man inte sagt att man aldrig skulle ta på sig ett plagg för att några år senare faktiskt äga ett liknande plagg? Vet inte var jag läste det, men det var någon som menade att om man samlar många fula saker tillsammans så kan det bli fint. Det är spännande tycker jag och det gör att man kanske tänker på saker som en helhet, inte i singular.

Jag kan också gilla saker som andra kanske skulle anse som fula. Som min väderstation med glitter. Eller kanske min porslinskatt jag köpte på loppis och som jag av någon anledning avgudar. Eller kanske min nyfunna kärlek för brun keramik. Jag har svårt för att se saker som fula, vill hellre se dem som fina. Tänker att alla prylar kan bli fina i rätt miljö.

Sedan finns det såklart andra fula saker som jag sällan skriver om på bloggen. Rasism. Antifeminism. Krig och våld. Missunnsamhet. Men sådana saker är också en del av livet. Hela livet är inte lovely varje dag.
a Bientôt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar