söndag 15 december 2013

lucka 15 - berätta om din favoritmaträtt

Lucka 15 i Emily Dahls julkalender coming up!

Jag älskar mat. Jag älskar att laga mat, jag älskar att hitta ny mat och jag älskar att äta mat. Jag har massvis med favoriträtter som jag gärna lagar eller äter på restaurang. Matglädje är jätteviktigt för mig. Jag älskar hamburgare med pommes, renskavsgryta, paj, sushi, palt, cannelloni, hemmagjorda vårrullar, carbonara och fyllda paprikor. För att nämna några av de bästa maträtterna jag vet. Min favoritmaträtt måste nog ändå vara (såhär i juletid) dopp i grytan.

Det är perfekt att äta det runt jul, tröttna, för att sedan resten av året se fram emot denna maträtt som inte så många klarar av. I min familj äter jag, mamma och pappa dopp i grytan, i Kalles familj är det bara hans pappa. Jag äter dopp i grytan med rödkål och skinka. Rödkål är en klar favorit på mitt julbord, min kompis kallade mig tant som gillar detta. Jag skulle gärna äta det resten av året, men håller det ändå till julen, så att även detta blir något att vänta på!


Vilken är eran favoritmaträtt?

a Bientôt!
1 kommentar:

  1. Åh dopp i grytan va längesen, inte för ofta man äter det! Brukar inte äta det i min familj heller, bara hänt någon gång! Ska också försöka skriva om denna luckan strax, är bara så kass med bilder! ;(

    Ha en fortsatt fin tredje advent! Kram, Johanna

    SvaraRadera