lördag 21 december 2013

lucka 21 - berätta om vad 'mode' betyder för dig

Lucka 11 i Emily Dahls julkalender coming up!

Mode för mig betydde ofta tvång tidigare. Så är det inte nu, istället så ser jag en samhällsdiskussion i kläder. En reaktion. Därför är det så kul att se tillbaka, vad var reaktionen då? Vad hände i världen och hur förändrade det modet och hur vi klädde oss?

Innan jag tyckte att mode var tvång lusläste jag mammas modemagasin i jakt på hur man skulle se ut denna säsong. Blev nöjd när någon skrev att rakt hår var inne. Suckade när de sa att lockigt var inne. Våfflade håret om jag såg det på någon bild. Köpte den bruna tröjan om jag sett någon sådan på bild. Jag kommer nog aldrig att glömma sommaren innan jag skulle börja gymnasiet, och köpte en Damernas Värld. Jag har alltid gillat höstmodet mest, och detta år hade Prada rosor. Som ni ser på bilden, den klänningen skulle jag kunna ha idag. Man ser fortfarande denna sorts klänning ibland komma ner för catwalken. Bilderna här nedanför är kläder av Ulyana Sergeenko, en rysk modeskapare. Mode kan bli en enorm inspirationskälla, alla fyra ensembler här nedanför gör att jag vill börja sy, även om jag inte kan.

Speciellt den där gröna, det är något speciellt med grön sammet. Och för mig är det viktigt att fortsätta vara inspirerad. Att fundera och reflektera och ifrågasätta. Sedan är det viktigt för mig att inte följa modet slaviskt, om jag gillar något så kör jag på ändå.

a Bientôt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar