torsdag 5 december 2013

lucka 5 - berätta om ett klädesplagg som får dig att känna dig stark

Lucka 5 i Emily Dahls julkalender coming up!Kläder och makt är något jag ofta funderar på. Det finns så många vackra bloggdamer som gjort sig kända för sitt arbete, och där ingår ofta deras stil. De klär sig kanske inte alltid i svart utan i vad de känner för.

Jag klär mig sällan i svart, en färg som många förknippar med makt. Jag klär mig heller inte i kavaj eller kostym, ett annat plagg förknippat med makt. Jag vet dock vilka effekter ett plagg kan ge, man kan känna sig otroligt mäktig i uniform till exempel. För mig är det viktigt att bli tagen på allvar.

Dock känner jag mig mäktig i denna klänning, men den är inte helsvart. När jag trivs i mina kläder känner jag mig också mäktig, kläderna blir otroligt viktiga. Dessutom är detta klänningen jag hade på mig när jag tog emot ett stipendium från förra utbildningen. Jag hade den även när jag höll i vintagekursen på Vintagefabriken och som på bilden, när vår utställning öppnade på Västmanlands Länsmuseum då jag också fick vara med i radio. Svart botten med röd spets från 50-talet och bästa passformen i världen. Då känner jag mig mäktig.

a Bientôt!
1 kommentar: