söndag 8 december 2013

lucka 8 - berätta om en klädesplagg du minns från din barndom

Lucka 8 i Emily Dahls julkalender coming up!

Jag vill ut och leka i trädgården. Vi bor i en by utanför Uppsala och jag är 4 år gammal. Jag drar fram min klänning, det är ju klänningsväder, slask spelar väl ingen roll! Klänningen är rutig i vitt och blått, med puffärm och vid kjol. Jag väljer röda lackskor till. Mamma säger att det passar inte att ha ute i slasket. Jag får byta. Förstår hon inte att det är klänningsväder? Rutigt är ju det finaste!

Idag klär jag mig i klänning året runt. Men så brukar jag inte vara ute i trädgården och kräla i leran som då. Att klä sig funktionellt är ju viktigt i ens vardag, jag tänker ofta att jag klär mig funktionellt för min vardag, men en annans vardag hade kanske inte funkat att ha klänning och kjol varje dag. Sedan min barndom har jag klätt mig mycket i klänning, men när jag var liten gick det oftast sönder när jag skulle klättra högst upp i ett träd. Klänningarna har alltid funnits där. Jag tänker ibland att mitt 4-åriga jag hade gillat min garderob idag, starka färger och vida kjolar.

Tröjan på bilden mitt 4-åriga jag älskat. Rosa i två toner och rosor. Jag har använt den en gång, men den hänger där i min garderob och väntar. Någon dag kanske jag får för mig att jag vill klä mig i den igen och minnas att cerise var bästa färgen och att allt borde vara täckt av rosor.
a Bientôt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar