måndag 9 december 2013

lucka 9 - berätta om din stil när du var 15 år

Lucka 9 i Emily Dahls julkalender coming up!


När jag var 15 år var min stil överallt. Precis som jag. Jag ville vara bohemisk och sportig samtidigt, jag hade blusar med blommor och jeans till allt. Jag skulle snart börja gymnasiet och hade börjat fundera lite på vintage. Jag handlade nästan uteslutande på H&M och kan ibland tänka att om Monki funnits när jag var 15 år så hade jag nog bara klätt mig i det.

Bilderna visar mig i gymnasiet, de var de äldsta bilderna jag kunde hitta. Den översta visar mig i en H&M-klänning som jag hade kvar länge. Mitt vita hår var ett resultat av att vara hårmodell. Den andra bilden visar mig och Aurora, vi gick på samma linje på gymnasiet och hon är en kär vän. Blusen jag har på den bilden köpte jag på JC när jag var 15. Den tredje bilden visar mig i en jacka från H&M när jag ville vara lite 60-tal.

Min stil var som något jag inte kunde sätta fingret på, jag visste inte vad jag ville samtidigt som jag visste direkt när jag såg något jag gillade. Det är något som varit till stor nytta när jag ska handla kläder, jag vet nästan på en gång om jag gillar något. Det tar bara någon sekund. Ibland köper jag kläder ändå, men det är en annan historia.

Jag hade börjar få mer veckopeng och börjat inse att jag ville mycket med mina kläder. Jag tog mycket influenser från mammas tidningar, Damernas Värld och Elle var favoriterna. Det var enkelt att bara se hur de gjorde och försöka göra likadant. Ha en sjal som skärp en dag. Ha en vit t-shirt under en strikt kavaj. Färgerna jag gillade var limegrönt, blågrönt och brunt. Jag gillade saker jag fick av min faster som hon haft, typ en väska från 70-talet och en Gul&Blå-t-shirt i orange var favoriterna minns jag.

Men mest gillade jag mina jeans. Jag hade en enorm jeans-garderob. Ett tag hade jag nog 27 par, Miss60 och Lee var favoriterna. Jag hade helst jeansjacka till och gärna huvtröjor. Vi handlade på Outleten i Barkarby, där man öppnade Fornarina som blev favoriten. Mest av allt ville jag nog sticka ut, men inte så mycket att jag gick all in.Så såg min stil ut och sedan exploderade det i gymnasiet med bloggar, vintage och klänningar. Jag är glad att jag vågade mer i gymnasiet, det blev en katalysator för allt.

a Bientôt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar