söndag 19 januari 2014

en studentklänning

 Min studentklänning var en av mina första vintageklänningar. Jag köpte den i en butik på söder som inte finns längre. Jag fick lämna in den och få den insydd, den var lite för stor för mig. Jag älskade de stora rosorna och att den inte var helvit, att den stack ut mot resten av klänningarna och att den hade en lång kjol. Jag kände mig så fin i den. Därför är jag så glad att den nu är hos Emma Sundh, som förvaltar den väl!

Här på semester i fina gränder. Foto: Emma Sundh

 Och här i Paris. Den passar henne perfekt! Foto: Emma Sundh

Och här i Sigtuna! Foto: Emma Sundh

Det är precis det här jag älskar med vintage. Att ett plagg är så bra kvalitet att det kan säljas vidare, och bli älskat och använt igen. Att en gammal studentklänning kan bli en perfekt sommarklänning. Jag växte ur klänningen för länge sen, så den har hängt där ensam i garderoben.

Sedan tänkte jag sälja den vidare och gick till Vintagefabriken. Om jag behållit den i nostalgiskt syfte hade ju inte Emma kunnat virvla runt i den i Paris och gå på loppis i Sigtuna. Därför är det viktigt att vi ibland gör en rensning i garderoben, att klänningarna kan få nya ägare som kan älska och vårda plaggen. En sådan garderobsrensning ska jag göra inom kort, sälja, skänka och ge bort. För vintage är bäst och förtjänar att gå några varv!


a Bientôt!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar